Pizzaoven in de tuin

Burnhard Pizzaoven voor buiten - Nero Multifunctionele pizza oven is houtgestookt of gas gestookt - Outdoor pizza oven voor in de tuin - www.LuxevoorThuis.nl

De pizzaoven shop

Nero Burnhard Pizzaoven voor buiten - Multifunctionele pizza oven is houtgestookt of gas gestookt - Outdoor pizza oven voor in de tuin - www.LuxevoorThuis.nl

Zelf pizza’s maken in een pizzaoven is een trend geworden afgelopen jaren. Niet alleen in de keuken oven zijn pizza’s erg populair, maar ook het is ook mogelijk om je eigen pizza te maken. Nederland is gek op steenovenpizza’s dat zie je ook terug aan het aantal pizza restaurants en de pizza’s die thuisbezorgd bij je aan de deur aflevert. Een diepvries pizza uit de supermarkt daar wordt je niet altijd vrolijk van. Daarnaast bestel je ook niet altijd een steenovenpizza bij een pizza koerier. Er gaat niet boven een lekkere Italiaanse specialiteit uit een authentieke pizzaoven.

Pizzaoven in de tuin

Het is een trend dat we steeds meer gebruik maken van onze tuin. Doordat de temperatuur buiten aantrekkelijker wordt worden we aangetrokken om meer de tuin in te gaan. Zo zie je dat het verder gaat dan alleengebruik te maken van de barbecue. Nu zelf met een ware pizzaoven zoals in Italië. Een piazzaoven is een meer dan alleen een gat waar je pizza’s in bereid, het kan veel meer. Het bakken van een pizza op een stenen bodem geeft die knapperige korst die de steenovenpizza zo lekker maakt. Met een pizzaoven in de tuin is dat mogelijk.

Pizzaoven kopen

Waarom een pizza oven in de tuin? In Italië is het normaal als je in de tuin een pizza aan het bakken bent. In Nederland zijn we dat ook aan het ontdekken.
Een pizza oven wordt namelijk veel heter dan een gewone traditionele oven in huis. Die warmte is nodig om de juiste krust aan de bodem te geven waardoor de pizza zo lekker knapperig wordt. Daarnaast is de pizza oven voor buiten groter en kan hij op hout of gas worden gebruikt. Verder is de keuze om het kant en klaar te kopen of zelf te bouwen.

Koop je pizza oven buiten op gas of hout?

Authentieke pizzaoven in de tuin bouwen

Een houtoven tuin in de tuin vraagt wel om ruime om te bouwen en bakken. Overweeg je een grote pizza oven zelf te bouwen dan is een bouwpakket de overweging om die aan te schaven. Een pizzaoven is geen gemakkelijke klus maar wel goed mogelijk. Je stookt de het hout op de bodem van de pizzasteen. De steen in de pizza oven wordt na een tijdje zo heet dat de pizza binnen enkele minuten knapperig wordt gebakken. Vandaar ook de naam steenovenpizza komt daar vandaan. Door het hitteschild om de oven wordt de buitenzijde niet heet en dat is wel zo veilig.
Is een pizza oven maken goedkoop of duurder dan een kant en klare pizza oven?

Pizza oven buiten gas

De pizza oven op gas is makkelijk in gebruik. Zodra je de knop omzet springt het vuur aan en na een klein opwarm periode kun je direct je zelf gemaakte pizza’s bakken. Met een ideale temperatuur bak je de pizza’s in een handomdraai bruin. De pizzasteen bakt het beste bij zo’n 250 °C. De knapperige steenovenpizza bakt zichzelf los van de steen. zodra je de pizza ziet bubbelen draai je hem 180 °C zodat alle kanten mooi gekleurd zijn. Het is er even bij blijven want met een minuut is hij klaar. Verder kun je nog veel meer gerechten bereiden in de pizzaoven. Bak de lekkerste flammkuchen, maar gevarieerde ovenschotels of bak zelfs kleine broodje en serveer ze met boter en grof zeezout. De pizza oven mag niet ontbreken in je tuin.

Multifunctionele oven

Staat de pizzaoven ook leuk in je tuin? Gebruik je oven dan niet alleen voor pizza’s maar bak nog veel meer. Zo kun je makkelijk ovengerechten bereiden in de hete oven. Heerlijke kipgerechten of een traditionele lasagna. Maar bak in een gietijzeren pan ook een lekkere dikke rib-eye of entrecote want dat gaat net zo makkelijk. Je koopt dus niet alleen een oven om pizza’s in te bakken maar ook andere deegproducten en vlees of ovengerechten. Dat geldt voor zowel de hou gestookte als gasgestookte oven. Durf jij deze multifunctionele pizzaoven aan als hobbykok?

Wat is de beste pizza oven voor buiten?

De Nero Burnhard Pizzaoven voor buiten is voor ons de beste hout gestookte pizza oven voor in de tuin. De Nero oven is niet alleen geschikt voor hout maar met een optie ook te gebruiken als gasoven pizza. Daarom vinden wij dat de beste pizzaoven keuze. De beste outdoor pizzaoven is voor iedereen anders, wij zijn fan van de Nero Burnhard. Deze pizza oven is van geheel roestvrijstaal met inklapbare voeten. Het formaat is prima om de oven overal mee naar toe te nemen. De alleskunner bakt met gemak niet alleen pizza’s maar ook quiches, een brood, en een overheerlijke dunne flammkuchen. Daarnaast kun je de oven ook gebruiken om je ovenschaal in te zetten met b.v. een hele kip of andere ovengerechten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.